Saffraanhandel in Europa: twee verschillende markten. Een interessant en informatief artikel over de culturen, prijzen en kwaliteiten van saffraan in Europa

Saffraanhandel in Europa (twee verschillende markten)

Saffraanhandel in Europa (twee verschillende markten)

Saffraan is een van de duurste en populairste producten ter wereld. Deze prachtige bloem met rode en geurige stempels wordt gebruikt in de keuken, farmacie, parfumerie, enz. Saffraan wordt voornamelijk geproduceerd in het Midden-Oosten en Zuid-Aziatische landen en geëxporteerd naar andere delen van de wereld. Europa is een van de belangrijkste saffraanmarkten ter wereld. Maar wist u dat er in Europa twee soorten markten zijn voor de handel in saffraan?

Europese buitenlandse markt

De markt van Europese buitenlanders verwijst naar markten die worden beheerd door niet-autochtonen in Europese landen. Deze mensen komen meestal uit landen die saffraan produceren of consumeren. Bijvoorbeeld Perzischtaligen (Iraniërs en Afghanen), Arabischtaligen (zoals Marokko, Syrië en Irak), Indiërs en Pakistanen. Deze mensen volgen een specifieke bedrijfscultuur in hun bestemmingslanden. Ze passen de verpakking, prijs, kwaliteit en verkoopwijze van saffraan aan op basis van de gewoonten en smaken van hun land.

Buitenlandse winkels

Buitenlandse winkels

Veel Europese expats hebben hun winkels in de dichtbevolkte gebieden van Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en andere Europese landen. In deze winkels wordt saffraan samen met andere buitenlandse producten aangeboden. De verpakking van saffraan in deze winkels is afhankelijk van hun cultuur. In Iraanse winkels wordt saffraan bijvoorbeeld verkocht in bekerverpakkingen. (Deze verpakking wordt in Iran ook wel gezouten verpakking genoemd).
Saffraan wordt verkocht in Arabische winkels in Khatam-verpakkingen en Indiase saffraan wordt verkocht in plastic.
De prijs van elke gram saffraan in deze winkels ligt tussen de 2 en 3,5 euro. De belangrijkste klanten van deze winkels zijn buitenlanders die op zoek zijn naar hun eigen producten. Inheemse burgers kopen meestal heel weinig in deze winkels.

Saffraan groothandel in Europa door buitenlanders

Europese buitenlanders zijn niet alleen aanwezig in winkels, maar ook op de groothandelsmarkt. Ze verkopen hun producten in bulk en tegen een lagere prijs dan de lokale markt. Sommige buitenlanders hebben speciale expertise in het verkopen van sommige producten. Zo hebben Afghanen een aanzienlijk aandeel in de Europese markt voor mobiele telefoons, vooral in Nederland. Ze verkopen verschillende mobiele telefoons tegen redelijke prijzen en verschillende kwaliteit.
De saffraanhandel in Europa is zo.
Saffraan en saffraanproducten worden voornamelijk in Europese landen geleverd door buitenlanders die in Europa wonen.

Inheemse Europese markt

Inheemse Europese markt

Inheemse Europese markt verwijst naar de markten die worden beheerd door de belangrijkste burgers van Europese landen. Deze burgers importeren meestal rechtstreeks uit saffraanproducerende landen en verpakken, prijzen, kwaliteitscontroles en verkopen saffraan volgens Europese normen.
De saffraanhandel wordt uitgevoerd door inheemse mensen in Europa met hoge normen.

Lokale saffraanwinkels in Europa

Inheemse winkels bevinden zich in commerciële en toeristische gebieden van Europese landen. In deze winkels wordt saffraan samen met andere lokale producten aangeboden. De verpakking van saffraan in deze winkels is in de vorm van dozen, flessen, zakken en plastic.
Sommige van deze saffraanpakketten zijn op een luxe en mooie manier gedaan, wat een combinatie is van de genoemde items.
De prijs van elke gram verpakte saffraan in deze winkels ligt tussen de 2 en 6 euro. De belangrijkste klanten van deze winkels zijn lokale burgers en toeristen die op zoek zijn naar hoogwaardige en standaardproducten. Buitenlanders kopen meestal minder van deze winkels.

Saffraan groothandel in Europa

Saffraan groothandel in Europa

Inheemse groothandelaren zijn gevestigd in industriële en commerciële gebieden van Europese landen. In deze groothandels wordt saffraan in pak verkocht en voor een hogere prijs dan op de buitenlandse markt. De verpakking van saffraan in deze groothandels is in de vorm van dozen, flesjes, zakjes en plastic. De prijs van elke gram saffraan in deze groothandelswinkels ligt tussen de 5 en 8 euro, en de belangrijkste klanten van deze groothandelswinkels zijn winkels, restaurants, hotels en andere lokale instellingen die op zoek zijn naar hoogwaardige en standaardproducten.

Lokale saffraanmarkt en buitenlandse saffraanmarkt

Volgens het bovenstaande kan worden gesteld dat saffraan twee verschillende markten heeft in Europa: de buitenlandse markt en de lokale markt. De buitenlandse markt wordt beheerd door allochtonen in Europese landen en saffraan wordt verkocht met hun eigen cultuur, prijs en kwaliteit. De lokale markt wordt beheerd door de belangrijkste burgers van Europese landen en zij verkopen saffraan met Europese normen. Beide markten hebben hun plaats op de Europese markt en trekken hun publiek aan.
King Business Company levert saffraan voornamelijk op de lokale en buitenlandse markt.
Neem contact op met onze collega’s om bulk en verpakte saffraan (in diverse soorten verpakkingen) in te kopen. [Whatsapp]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *