Saffraan is een vaste plant uit het geslacht Iris, met ondergrondse stengels die uit twee uien komen.
De bollen zijn hard en bedekt met dunne, bruine membranen.
Het deel dat in deze plant wordt gebruikt, is het uiteinde van de room en het stigma,
dat wordt gekocht en verkocht onder de naam saffraan. Iran, vooral Khorasan, produceert vaak de beste saffraan ter wereld.
Saffraanplant heeft veel gezondheidseigenschappen vanwege de overvloedige mineralen en vitamines.
saffraan smaakt zoet en erg vrolijk.
Saffraan smaaktonen hebben verschillende soorten, die elk een specifieke smaak hebben.

Is saffraan duurder dan goud?

Is saffraan duurder dan goud?
Is saffraan duurder dan goud?

Wanneer de saffraanbloem wordt geplukt en de oranje vlaggen erin worden gescheiden en gedroogd,
kost 450 gram tot $ 1.500.
Zo kan saffraan worden beschouwd als de duurste specerij ter wereld.
Van saffraan is het interessant om te weten dat om17 450 gram saffraan te bereiden,
de vlaggen van 170.000 saffraanbloemen met de hand moeten worden gescheiden.

Daarom kan worden gezegd dat de belangrijkste reden voor de hoge prijs van saffraan de noodzaak is om
meerdere arbeiders in dienst te hebben om het te oogsten.
Saffraan is een kleine vaste plant van 10 tot 30 cm hoog en heeft 6 paarse bloemblaadjes die in sommige gevallen paars kunnen zijn.
Saffraan wordt gebruikt als smaakstof voor voedsel en voor het verven van stoffen,
het wordt ook veel gebruikt als pijnstiller in de traditionele geneeskunde. Elke gram saffraan kost $ 7.

Wereldwijde markt van de beste saffraan

Wereldwijde markt van de beste saffraan
Wereldwijde markt van de beste saffraan

Jaarlijks wordt 380 ton saffraan geëxporteerd naar verschillende landen van de wereld.
Landen die Iraanse saffraan importeren, kopen meestal saffraan in bulk en verpakken en
verhandelen het vervolgens onder hun eigen naam, daarom is de naam van Iraanse saffraan bleek.
India en Afghanistan, die saffraan importeren, bieden onder de naam Iraanse saffraan saffraan van lage kwaliteit aan.
Veel handelaren mengen verschillende soorten saffraan voor meer winst dan verkoop en verpakken en leveren het vervolgens.

Door de saffraan van ons land te brandmerken, moeten we de naam van Iran,
de grootste producent en exporteur van saffraan, mondialiseren.
Het bestaan ​​van enkele problemen, zoals de bulkexport van saffraan, gebrek aan merk en ongepaste marketing,
heeft geleid tot de achteruitgang van de exportpositie van Iran in de wereldwijde statistieken.
De prijs van saffraan op de wereldmarkt is niet vergelijkbaar met de prijs van saffraan in Iran.
Saffraan wordt meestal in kilogram geëxporteerd omdat het niet economisch is om saffraan in een klein volume te kopen,
dus het verschil tussen de prijs van saffraan met een klein en een groot volume is $ 100 tot $ 300 per kilogram.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *